خرید محصولات مسی یزد
ظرف مسی از قدیمی ترین وسایلی است که در گذشته ایجاد شده است. امروزه نیز از این محصولات در مدل ها، رنگ ها و کاربردهای مختلف برای مصارف گوناگون تولید می شوند. استفاده از محصولات مسی همانند دیگر محصولات مزایا و معایبی دارد. در واقع فلز مس جز اولین اکتشافات بشر محسوب می شود و بعد از این که انسان ها با کارایی این فلز آشنا شدند از آن در زمینه های مختلفی از جمله ساخت ظروف مسی استفاده کردند. به طور کلی ظروف مسی تاریخچه دیرینه ای دارند.از مهم ترین ظروف مسی که برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد شامل سرویس قابلمه مسی، ماهیتابه مسی، دیگچه دیزی مسی، تابه مسی، قابلمه راسته مسی، قابلمه شکمی مسی و …. می باشد.
دیدگاه ابو علی سینا در مورد ظروف مسی: از دیدگاه طب سنتی بهترین ظروف، ظروف سنگی، ظروف سفالی، ظروف لعابی، ظروف گلی و ظروف مسی هستند. از نظر بو علی سینا دو نوع مس وجود دارد که یکی سرخ مایل به زرد است که از نوع دیگر بهتر است و برای درمان زخم مفید است. دیگری مس سرخ رنگ است که مانند مس مایل به زرد برای درمان زخم مفید است. مزاج و طبع آن گرم و خشک است. مس، یک ماده معدنی ضروری در تمام بافتهای بدن است، مس و آهن باعث تشکیل گلبول های قرمز می شوند. مس همچنین کمک می کند تا رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و استخوان ها سالم بمانند.
مزایا و معایب استفاده از ظروف پخت و پز و پذیرایی مسی
مزایا
- فلز مس حرارت را به صورت یکنواخت در سطح خود انتقال می دهد و غذا در قابلمه مسی به صورت یکنواخت تر پخته میشود.
- از آنجایی که قابلمه مسی حرارت را زودتر انتقال می دهند از این رو منجر به صرفه جویی در انرژی میشود.
- مواد اولیه ظرف مسی در طبیعت یافت شده و پس از پایان عمر، هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.
- ظروف مسی طول عمر بالایی دارند حتی با از بین رفتن لایه قلع در این ظروف می توان با سفید کاری دوباره از آن ها استفاده کرد.
- مس استفاده شده در ظرف مسی برای خونسازی در بدن بسیار موثر است.
- استفاده از ظروف مسی برای افرادی که دچار خواب آلودگی و کمبود مس در بدن می باشند و یا دچار کم خونی هستند، توصیه می شود.
معایب
- ظروف مسی به علت انعطاف پذیر نسبتا بالایی که دارند به راحتی خراشیده می شود.
- گرما و رطوبت می تواند رنگ و ظاهر ظروف مسی را تغییر دهد.
- هزینه ی سفید کردن ظروف مسی سالیانه وجود دارد.
- در صورت استفاده ی بیش از حد از ظروف سیاه شده مضر میباشد.
- اگر مس بیش از نیاز بدن وارد بدن شود در کبد رسوبکرده و مسمومیت ایجاد میکند.
- تجمع مس بیش از حد در بدن موجب بروز تهوع و سردرد میشود.
شست و شو و نگهداری ظروف مسی
دقت داشته باشید که در هنگام شست و شوی ظروف مسی از سیم ظروف شویی استفاده نکنید. بگذارید آن ها خیس بخورند تا تکه های سفت از ظروف جدا شوند سپس با استفاده از اسکاچ نرم به شستن ادامه دهید. نکته ای که هنگام شست و شوی ظروف مسی باید به آن دقت شود این است که برای شست و شوی ظروف مسی آن ها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید و بعد از شستن، سریع آن ها را خشک کنید. می توانید با برش نصف یک لیمو ترش و قرار دادن آن در نمک، قسمت های کثیف ظروف مسی را از بین ببرید و آن ها را براق کنید. همچنین شما می توانید یک قاشق غذا خوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرف بجوشانید سپس ظرف مسی را با محلول آب و صابون شست و شو دهید. در این صورت می توانید قسمت های کثیف ظرف مسی را از بین ببرید. لازم به ذکر است که در مرحله آخر ظرف را با آب بشویید و حتما آن را خشک کنید.
- هنگام پخت و پز با استفاده از ظرف مسی باید از حرارت ملایم استفاده کنید. از آنجا که ظروف مسی به دلیل وجود مس، از رسانایی بالایی برخوردار است. از این رو حرارت زیاد موجب سوختن قلع قسمت داخلی ظرف خواهد شد.
- برای نگهداری درخشندگی ظروف مسی می توانید از پولیش مس استفاده کنید.
- از قرار دادن خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت به مدت طولانی در ظرف مسی خودداری کنید.
- برای جلوگیری از ورود بیش از اندازه مس به غذا و از بین رفتن لایه داخلی ظرف در ظروف مسی، از پخت و پز غذا های اسیدی و ترش خودداری کنید.
- اگر لایه محافظ ظروف مسی از بین رفته باشد به هیچ عنوان درون این ظروف پخت و پز نکنید.
سفید کردن و براق کردن ظروف مسی
- برای از بین بردن لکه ای از روی ظرف مسی یک برش پیاز بمالید تا سریعتر تمیز شود.
- برای جلوگیری از ورود بیش از اندازه مس به غذا و از بین رفتن لایه داخلی ظرف در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید.
- هنگام شستشو ظروف مسی برای از بین نرفتن لایه پوششی محافظ آنها را نخراشید.
- در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد زیرا مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد می شود و همچنین دچار مسمومیت مس که علایم مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد خواهید شد.
- برای شستن ظروف مسی آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید و بعد از شستن سریع خشک کنید.
- نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها روی قسمت مورد نظر بمالید.
روش های براق کردن ظروف مسی
- برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.
- یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد، خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
- از آب گرم و اسکاچ های نایلونی برای شستشوی ظروف مسی استفاده کنید و از شستن این ظروف با شوینده های با قدرت سایندگی بالا پرهیزکنید.
- پولیش مس برای از بردن لکه های روی ظرف و حفظ درخشندگی آن مفید است.
- برای جلوگیری از زنگ نزدن ظروف مسی قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
- هنگامی که لایه ی پوششی مس از بین رفت، با مراجعه به فروشگاه خریداری ظروف، دوباره ظرف مسی را پوشش دهید.